2017

Szkolenie dodatkowe w ramach III Rajdu Nowoczesnej Dietetyki “Algi morskie w codziennym jadłospisie każdego pacjenta”

Organizator:  Kcalmar.pro. Poprowadziła Hanna Stolińska – Fiedorowicz.

Miejsce: Internet

Data: 07.12.2017

Szkolenie w ramach III Rajdu Nowoczesnej Dietetyki “Diagnostyka w chorobie Hashimoto – infekcje, ko-infekcje oraz metale ciężkie jako czynniki spustowe”

Organizator:  Kcalmar.pro Prowadziła Monika Gackowska z Centrum Dietetyki Funkcjonalnej w Bydgoszczy.

Miejsce: Internet

Data: 24.11.2017

Szkolenie w ramach III Rajdu Nowoczesnej Dietetyki “Zespół jelita drażliwego – diagnostyka i dietoterapia”

Organizator: Kcalmar.pro  Prowadziły Zuzanna Łukaszewicz i Daria Rządkowska z Instytutu Mikroekologii.

Miejsce: Internet

Data: 22.11.2017

Szkolenie w ramach III Rajdu Nowoczesnej Dietetyki “Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy”

Organizator: Kcalmar.pro  Prowadziła Paulina Ihnatowicz z Medfood.

Miejsce: Internet

Data: 21.11.2017

Prelekcja “Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie”

Organizator: Wszechnica Żywieniowa w SGGW. Prowadził prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, CMKP)dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

Miejsce: Internet

Data: 15.11.2017

Szkolenie “Dieta bezglutenowa bez wymówek – jak nie przeoczyć celiakii oraz jak zapewnić pacjentom zdrowie na długie lata?” 

Organizator: Kcalmar.pro. Prowadził analityk Euroimmun DNA – Marek Witkowski i dietetyk Marzena Lamont.

Miejsce:  Internet

Data: 24.10.2017

Prelekcja “Niedobory pokarmowe w diecie bezglutenowej i bezmlecznej”

Organizator:  Wszechnica Żywieniowa SGGW

Miejsce:  Internet

Data:  18.10.2017

 

II Forum Alergii

Organizator:  Międzynarodowe Targi Łódzkie i Magazyn Hipoalergiczni

Miejsce:  Łódź, Hala Expo, Al. Politechniki 4

Data:  15.10.2017

Prowadziła Żaneta Geltz. Goście dr D. Myłek (książka „Od lekarza do kucharza”) i Davina Reeves Ciara (blog Therapeutic Mama).

Temat: Dieta alergika, choroby autoimmunologiczne.

 

II Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych

Organizator:  Międzynarodowe Targi Łódzkie

Miejsce:  Łódź, Hala Expo, Al. Politechniki 4

Data:  14.10.2017

 

X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD i VI Targi Ekologicznego Stylu Życia BE ECO

Organizator: Międzynarodowe Targi Łódzkie

Miejsce:  Łódź, Hala Expo, Al. Politechniki 4

Data:  13 –  15.10.2017

 

Bezglutenowe warsztaty kulinarne

Organizator:  Schär (prowadzenie: Wioleta Zysk)

Miejsce:  Wyższa Szkoła Biznesu i Nauki o Zdrowiu, ul. Piotrkowska 278

Data:  16.09.2017

fotorelacja

 

Wykład Kazimierza Kłodawskiego “Moja droga do życia bez chorób – samoleczenie, samozdrowienie i samoistna regeneracja.”

Organizator: Stowarzyszenie Sztuka Dobrego Życia

Miejsce: ul. Sienkiewicza 61

Data: 23.03.2017

Organizator: Oskar Kaczmarek (Mikroby).

Miejsce: Łódź “Tubajka” Plac Zwycięstwa 3

Data: 05.03.2017

Konferencja “Rewolucja Zdrowia”

Organizator: “Polaku, lecz się sam!”

Miejsce: Internet

Data: 01 – 04.03.2017

Prelegenci: Romuald Kosznik, Jerzy Zięba, Sebastian Sarnowicz, Paulina Jamrozik, Łukasz Lubicki, Grzegorz Jabłoński,  Roman Nacht, Ewa Naider.